Volem que la marxa serveixi, també, per donar visibilitat als espais naturals que encara hi ha al nostre Vallès, i sensibilitzar a tothom de la necessitat de preservar-los i conèixer-los. El recorregut passa per diferents indrets que tenen un valor ecològic i paisatgístic important.

Alguns dels espais naturals per on passa la caminada són els següents:

– Zona humida del Molí Vermell de Barberà del Vallès. Hi ha un punt d’observació d’aus a l’estanyol prop del molí.

Parc Fluvial del riu Ripoll. S’està treballant per recuperar l’estat natural del riu i de la seva llera amb vegetació autòctona.

El Puig de la Creu és un muntanya que forma part de la llista dels 100 cims de la FEEC. Hi podreu veure una església d’origen romànic i un castell del S.XVI protegit com a Bé d’Interès Nacional. És una atalaia perfecte sobre el Vallès.

Zona boscosa entre Castellar i Matadepera, al costat del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’obac.

Serra de Galliners. És un corredor biològic entre Collserola i Sant Llorenç del Munt. Aquesta serra és un dels últims espais forestals de la plana del Vallès i que, per tant, cal preservar.

Via Verda del Vallès. És un recorregut que actualment uneix Sant Cugat, Bellaterra, Sant Quirze i Sabadell a través d’un camí verd que circula per camins de terra enmig del bosc

Riu Ripoll
Zona humida del Molí vermell
Serra Galliners
Puig de la Creu